Derfor skal du sette noen mål i Google Analytics!

Vi har alle mål vi ønsker å nå, og det gjelder og nettbutikken eller nettsiden vi driver. Bekreftelse på suksess er noe vi alle ønsker, og for å måle denne suksessen må vi ha noen mål som vi kan strekke oss etter. Jeg skal nå fortelle deg hvordan du setter opp noen enkle mål i Google Analytics.
Hvorfor Google Analytics?
Den informasjonsstrømmen som Analytics tilbyr, vil være et ekstremt viktig verktøy for å forme en suksessfull strategi for din nettside. Det er uavhengig om det er nettbutikk, blogg eller en informativ nettside. Analytics gir deg muligheten til å forstå brukerne. Hvilke knapper de trykker på, og kanskje viktigere, hvilke de ikke trykker på. På denne måten kan du skreddersy nettsiden etter deres behov. Dette vil gi bedre resultater.
I Google Analytics setter vi målbare mål, og det er opp til brukeren selv hvor ambisiøse disse skal være. Følger man et OKR-prinsipp, så skal dette variere. Noen mål man skal nå, og andre som kanskje er i overkant ambisiøse. Hva disse målene er må du selv, eller din bedrift, definere på forhånd, før det implementeres inn i Google Analytics.
Sette mål
Nå som vi har definert målene våre, er det på tide å sette de inn i Google Analytics. Det første vi gjør er å trykke på tannhjulet nederst til venstre, som sender oss til siden for å administrere de ulike kontoene og områdene. Under rapporteringsvisning velger vi nå den underkategorien som heter «Mål».

Denne tar oss til en oversikt over målene vi har satt oss. Naturligvis er denne siden tom, ellers ville du ikke vært her. For å komme i gang med oppsetting av mål, trykker vi på den røde knappen «Nytt mål».


Her får vi en oversikt over de ulike målene som blir brukt flittigst, og som gjør det lett å sette opp. Scroller man litt ned får man opp «Spesialtilpasset», som gjør at vi kan konfigurere målet på vår egen måte. For denne artikkelen sin hensikt velger jeg spesialtilpasset. Videre trykker jeg fortsett.


Her kan du legge inn en beskrivelse av målet. Når jeg lagde dette eksemplet hadde jeg Kleslageret.no i hodet, og et mål om at nettbutikkens besøkende skal klikke seg inn på 10 eller flere sider passer godt inn under dette. Ettersom man klikker seg inn på ulike produkter osv.
Videre velger du type mål, og dette kommer an på hva slags nettside du er.
Velger du «Mål» ønsker du å se hvor mange ganger en viss side blir lastet inn. Hvis du driver en nettbutikk, eller en nettside som lever av at kunden registrerer seg, vil et slikt mål fungere godt.
«Varighet» er svært beskrivende, og det å tracke hvor lenge brukeren er på nettsiden din er svært viktig. Mange nettsider kan ha mange visninger, men det hjelper ikke hvis gjennomsnittstiden er 12 sekunder, og fluktfrekvensen er 80%. På denne måten kan vi sette et mål om at besøkende er på nettsiden i 2 minutter, eventuelt mer og.
Som beskrevet i sted, «Skjerm/skjermbilder per økt» kan være svært nyttig for en nettbutikk. Vi ønsker at besøkende og potensielle kunder skal se på mest mulig.
«Hendelse» beskriver en spesifikk handling fra nettsidens besøkende. Dette er for å måle hvorvidt det er et poeng å ha en knapp, eller en video på en side. Hvis ingen bruker den, hva er poenget med å ha den der? Velg denne om du ønsker å måle dette.

Til slutt legger du inn detaljer om målet ditt. Jeg har lagt inn at jeg vil måle hvor mange som ser på 10 eller flere sider på nettsiden min. Dette målet er svært lite effektivt for min blogg, som så vidt har 10 sider besøkende kan befinne seg på, men for en nettbutikk ville dette beskrevet om de vurderer flere produkter.

Og DER, har du satt opp målet ditt. Nå kan du se hvor mange som ser pop-up-videoen din, om det er mange som ser på flere sider, eller hvor mange som er på nettsiden din i over 2 minutter. Dette er en av mange grunner til at du burde benytte deg av Google Analytics mye mer enn du gjør i dag!
Kilder:
- Forsidebildet er hentet fra Negative Space via Pexels
0 kommentarer