Amnesty – hypotetisk jobbintervju

Publisert av tobiashermansen den

Tidligere i dag fikk vi utdelt en case der vi skal intervjue for en hypotetisk stilling hos Amnesty som markedsføringsspesialist. Intervjuet vil bli utført skriftlig, og jeg vil benytte meg av Amnesty sine egne digitale kanaler for å besvare spørsmålene. Forutsetningene for oppgaven kan du lese under.

[sp_easyaccordion id=»389″]

Digitale kanaler

Som mange andre i dagens samfunn, benytter Amnesty seg av de viktigste digitale kanalene for å holde seg relevant. Dette er i all hovedsak Facebook, Twitter, Instagram og Youtube, der man kan få et innblikk i hva de jobber for å forhindre. Disse videoene eller innleggene har en tendens til å spres raskt, ettersom de inneholder et svært sterkt budskap. 

Skjermdump av Facebookside

Mange av innleggene er lagd for å engasjere folkemasser mot større grupper som undertrykker enkelte deler av samfunnet. Dette er et ledd i deres ønske å være enda mer synlige, noe som kan føre til enda mer bidrag. På denne måten kan de skalere opp, og gjøre enda større endringer i samfunnet. 

De har i tillegg en nettside som er stappet med informasjon, noe som er veldig fint for oss brukere å vite, og det bygger tillit til at Amnesty jobber for en god sak. På deres nettside er det også mulig å kjøpe enkelte armbånd eller munnbind som støtter en god sak. 

Den kundereisen som vi opplever, starter typisk med en av disse videoene eller innleggene som har en gripende historie. Kanskje den relaterer til noe vi selv har opplevd og dermed treffer oss rett i hjertet, eller så er det en video som gjør oss oppmerksom på forhold vi ikke kjenner til. Slik engasjerer de oss til å besøke nettsiden for å finne ut mer, eller komme med et bidrag. 

Skjermdump av Youtubekanalen. Eksempel på en svært sterk historie

Jeg ville beskrevet reisen i fire forskjellige deler; fange oppmerksomheten  fange interessen  skape et ønske hos mottakeren  muliggjøre en handling for brukeren. I første punkt er videoene og innleggene det grunnleggende for å fange oppmerksomheten, og for mange følger det også interesse. Når vi har blitt fanget inn her, får vi et ønske om å hjelpe, og her har også Amnesty muliggjort at vi kan bidra med det vi kan. 

Hele prosessen ved å bidra gjennom et enkelt beløp / månedlig beløp, kjøpe et armbånd eller signere ulike underskriftskampanjer er svært enkle. Det som kommer etter dette, er svært viktig. Oppfølging på hvordan de ulike prosjektene går gjør at kunden kan merke endringen, og få lyst til å bidra mer. Her regner jeg med Amnesty er på ballen, men det er helt sikkert litt utviklingspotensielle her. Det skal dog være sagt, jeg mener det kan ligge en god del potensiale i det å nå ut til enda flere. For min del, så har jeg ikke lagt merke til Amnesty nok, og jeg tror de kan treffe mange ved å reklamere litt mer på de sosiale plattformene. Dette gjelder for så vidt ikke bare en reklame, men å utnytte seg av inluencere hadde ikke vært en dum idé. Slik ville man nok truffet en større gruppe av unge mennesker, en gruppe som har vist seg å ha den største påvirkningskraften når de kommer i flokk.

Det siste året har jo også TikTok blitt svært populært, og dette formatet passer videoene til Amnesty veldig godt til. Denne plattformen er også skreddersydd for at populære videoer når ut til mange. Eneste problemet rundt denne plattformen er at tidsaspektet kan bli svært pressende, og at man ikke får fortalt nok av historiene på denne måten.

Analyse

Bilde av Negative Space fra Pexels

Enhver organisasjon må ha en inntektsstrøm, enten om det er for å drive mot et overskudd, eller om det er for å jobbe mot en bedre verden. Dette gjelder også Amnesty. Derfor er det viktig å øke antall nettsidebesøk, i håp om at flere vil bidra på ulike måter. For å se hvordan vi kan øke denne aktiviteten, ville jeg analysert tallene i Google Analytics. Her kan vi se hvor brukerne kommer fra, og kanskje viktigere, hvor de ikke kommer fra. Ved en slik analyse kan vi hvor vi burde rette fokuset vårt. Her er noen flere punkter vi kan se på i Google Analytics:

  • Hva er fluktfrekvensen på nettsiden? Hvis denne er høy, kanskje forsiden ikke er oversiktlig og lett å forstå.
  • Hvor mange bruker de ulike tjenestene på nettsiden? Hvis det ikke er mange som kjøper armbånd, burde kanskje ikke denne ligge helt øverst på forsiden. Slike vurderinger må vi se på.
  • Hvilke søkeord har brukeren brukt? Her kan vi se om vi skal vurdere å rette fokuset mot noen få søkeord. På denne måten drive flere til nettsiden.

SEO

Å være synlig på søkemotorer, i all hovedsak Google, er et svært viktig ledd i det å drive trafikk til nettsiden. Jeg søkte på «Qatar menneskerettigheter», ettersom dette er en svært aktuell sak, og Amnesty dukket øverst opp på det organiske søket. Det som derimot er tilfellet, er at Amnesty ikke dukker opp tidlig når jeg søker på disse to fra hverandre. Spesielt når jeg søkte menneskerettigheter, ble jeg skuffet over at Amnesty ikke var høyt oppe, ettersom dette er en av deres viktigste områder. 

Å optimalisere for søkemotorer, forkortet SEO, handler om at man må overbevise søkemotoren om at akkurat din side er den mest relevant for det aktuelle søkeordet. På de mest populære søkeordene kjøpes det annonseplasser for å komme øverst, så dette kunne vært en idé for Amnesty. Jeg mener derimot at dette ikke passer inn under Amnesty sin målsetning, der man ønsker å rette alle sine ressurser mot å gjøre en endring. 

Jeg ville gjort en fullkommen analyse rundt SEO, og sett etter de mest relevante søkeordene, som blant annet «menneskerettigheter», men jeg ville og sett på ulike søkeord man ikke ønsker å relateres til. Dette kan være med å skade imaget til Amnesty. 

Kilder:

  • https://www.instagram.com/amnesty_norge/
  • https://amnesty.no/administrativt/strategi
  • https://www.youtube.com/user/AmnestyiNorge

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *